back to top

Trip Planner

Je eerste reisbestemming

Scroll verder

Challenge
Your first travel destination

Tijdens het eerste jaar van mijn studie ICT & Media Design heb ik samen met een medestudent een prototype gemaakt voor een reisapp. Het plan was dat er een app zou komen waarin studenten die in de vakantie een reis willen maken gemakkelijk en zonder gedoe een vlucht en hotel konden boeken, en daarbij ook suggesties of aanbevelingen krijgen voor trips tijdens die reis.

Om te beginnen hebben we onderzocht waar onze doelgroep - studenten die in hun vakantie een reis willen maken - behoefte aan hebben in zo'n app en waaraan niet, hoe de app een zo optimaal mogelijke user experience kan krijgen, en wat soortgelijke apps of websites te bieden hebben. In deze case reis je mee door de verschillende fasen in ons werkproces van onderzoeken tot ontwerpen en prototypen tot testen met onze doelgroep.
Riemen vast? Ready for takeoff!


PROTOTYPE:   jordyarntz.com/trip-planner/prototype

Trip Planner app
Trip Planner app

UX Research
Finding the right seat.

Aangezien deze case een opdracht was voor mijn studie moest het eindproduct aan bepaalde eisen voldoen. Eén van die eisen was dat er doelgroep onderzoek of UX research gedaan werd alvorens je begon met het ontwerpen van een prototype. We hebben een vragenlijst opgesteld en deze voorgelegd aan verschillende medestudenten. Op basis van onze eigen bevindingen, informatie op het internet en de resultaten van onze enquête zijn we tot de volgende conclusie gekomen.

Conclusie
"Overall kunnen we concluderen dat de doelgroep die we voor ogen hebben - studenten die een reis willen maken in hun vakantie - in zeer zekere mate interesse zou hebben in een app waarin ze hun vlucht, hotel en trips kunnen regelen zonder gedoe. Daarbij is het belangrijk dat we onze gebruikers een zo herkenbaar en zo eenvoudig mogelijke ervaring geven tijdens hun gebruik van ons product tegen een redelijke prijs. Zo voorkomen we dat een deel van onze doelgroep toch blijft steken bij het zoeken naar goedkopere alternatieven over diverse andere diensten. Als we met al deze factoren rekening gaan houden tijdens het maken van het eerste prototype moet ons product zeker een kans van slagen hebben in de markt.""

Trip Planner app

Prototype
Going on a journey

Het doel van onze app is dat je als reiziger je vlucht en hotel gemakkelijk samen kunt boeken. Daarvoor heb vind je op het beginscherm drie buttons die je snel naar de drie hoofdcategoriën van de app leiden, Viegtickets, Hotels en Ontdekken. Wanneer je via het beginscherm naar Vliegtickets gaat kom je op een scherm waar je je bestemming kunt invoeren en enkele andere gegevens. Vervolgens kies je de vlucht die je wilt nemen. Je kiest een hotel en een kamer en je krijgt een overzicht van je aanstaande reis. Deze kun je vervolgens opslaan in je favorieten of direct boeken.

Hotels
Natuurlijk willen we gebruikers ook naar hotels laten zoeken zonder dat ze gelijk een vliegticket moeten kopen. Daarvoor is het tabblad "Hotels". Hier kun je een bestemming invoeren in de zoekbalk en de app zoekt hotels in die plaats. Je selecteert een hotel waar je meer over wilt weten en komt op een scherm met alle informatie. We hebben hier gebruikt gemaakt van een card interface waarin de meest relevante informatie staat. Je ziet dat de lijst met hotels, de plek om te boeken, de specificaties van een hotelkamer, en de reviews in een vak zijn geplaatst. Op deze manier gaat de aandacht van de gebruiker hier sneller naartoe.

Trip Planner Prototype

Usability test
Checking in with users

Het eerste prototype is af. Tijd om onze doelgroep erbij te halen en wat tests uit te voeren. Om erachter te komen of onze app echt zo goed en eenvoudig werkt als wij zelf vinden moeten we een usability test uitvoeren. Ik ben aan de slag gegaan om een formulier uit te zetten waarin ik stap voor stap de tester door het prototype heen leidt en gerichte vragen stel. Op allerlei manieren ondervraag ik de tester over de gebruikerservaring die hij heeft en zijn mening daarover. Dit varieert van meerkeuzevragen met stellingen tot geheel open vragen waar we graag feedback ontvangen.

Onboarding
Over het algemeen kregen we zeer positieve feedback over de gebruikerservaring. Doordat we zo dicht mogelijk bij de human interface guidelines van Apple en Google bleven wisten onze testers met gemak de weg binnen het prototype. Toch vonden sommigen het wel fijn om één vorm van onboarding te krijgen met wat uitleg over de app. Om aan die wens te voldoen heb ik een splash screen toegevoegd waarin je welkom wordt geheten in de app en je waar je kennis maakt met enkele belangrijke functies. Die zie je hieronder!

Trip Planner app onboarding
Trip Planner app popups

Video
The last stop

We zijn er bijna, alle prototypes zijn klaar, nu alleen nog een mooie promotievideo. In deze video moeten de belangrijkste functies toegelicht worden en wordt er een stukje van ons werkproces getoond. Klik hieronder om de Trip Planner Promofilm te bekijken via YouTube! Dit prototype is gemaakt voor een schoolopdracht die Sprint X heet, die naam zul je enkele keren terugzien in de video.

Bekijk de video   →

Trip Planner video. Klik om te bekijken.

Good trip!

Solar Team Eindhoven

Volgende case   →