back to top

Solar Team Eindhoven

Stella Vita Infotainment System

Scroll verder

Stella Vita
World's first Sustainable House on Wheels

Solar Team Eindhoven is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat sinds 2012 bezig is met de uitdaging om concept auto's te bouwen die volledig rijden op zonne energie. Nadat het team 4 keer heeft deelgenomen aan de World Solar Challenge in AustraliΓ« en deze ook 4 keer heeft gewonnen besloot het team in 2021 een andere weg in te slaan. Ze hebben een Self-sustaining House on Wheels gebouwd, een soort zonne-camper. Deze 'SHOW' is volledig zelfvoorzienend, van het rijden tot het zetten van een kop koffie, tot het nemen van een douche. Alles gaat op de energie die de zonnepanelen op het dak van het voertuig opwekken.

Het Solar Team Eindhoven kwam met de vraag om het infotainment systeem van Stella Vita vorm te geven en te realiseren. Het infotainment systeem is een touchscreen waarop de gebruiker alle informatie kan vinden over de SHOW. Denk hierbij aan de actuele energievoorraad, de actuele locatie, de actuele snelheid en de actuele temperatuur. Het infotainment systeem is ook de plek waar de gebruiker de SHOW kan bedienen. Denk hierbij aan het openen van het dak en het bedienen van de muziek.

WEBSITE:   solarteameindhoven.nl

Solar Team Eindhoven
Solar Team Eindhoven

Solar Team Eindhoven
Website

Het team kwam daarnaast met de vraag om de algemene website een nieuwe look te geven. De huidige website was erg verouderd en reflecteerde niet meer de kernwaarden van waar het huidige Solar Team voor staat. Ik heb daarom te uitdaging aangenomen om een nieuwe website te realiseren en daarbij ook een Content Management System in te bouwen waarmee het studententeam zelf de website kan beheren en nieuwe blogposts, teamleden en partners kan toevoegen.

Solar Team Eindhoven Solar Team Eindhoven Solar Team Eindhoven

Your future is our challenge