back to top

SafeSpace

Een nieuw sterrenstelsel in huisbeveiliging

Scroll verder

Challenge
A new universe in home security

Tijdens het eerste jaar van mijn studie ICT & Media Design maakte ik samen met 5 andere klasgenoten een complete branding voor een nieuw huisbeveiligingssysteem.

Onze visie was om een systeem te bouwen dat alles bevat wat mensen nodig hebben om hun huis goed te beveiligen. Samen met een groepgenoot heb ik de branding ontworpen en de website voor SafeSpace gebouwd. Anderen waren bezig met het coderen van de software en weer anderen waren bezig met het bouwen van de hardware voor ons systeem.

Toen alles af was, kregen we een werkend prototype met beveiligingscamera's, bewegings- en hittesensoren en een slimme deurbel.

SafeSpace logo

WEBSITE:   s.jordyarntz.com/safespace

SafeSpace Desktop Controller

Branding
The mission to SafeSpace

Door enkele merkelementen voor SafeSpace te maken, hebben we de belangrijkste ontwerpprincipes vastgelegd die we kunnen gebruiken in verdere projecten, zoals de website en apps.

Kleuren
Ons doel was om een unieke branding te creรซren die niet meteen verwijst naar een beveiligingssysteem. Omdat we de naam SafeSpace kozen, kwam ik op het idee om het ruimtethema de basis te laten zijn voor de branding van onze producten. Het kleurenpalet dat uitkwam bevat een donker thema van enkele blauwe en grijze tinten die je terug kunt zien in al onze producten.

Typografie
We hadden een strak lettertype nodig dat niet echt mainstream is. Het moest iets bijzonders zijn dat onze klanten niet elke dag zullen zien. Na de zoektocht naar het juiste lettertype ontdekten we Airstrike. Dit lettertype biedt een verscheidenheid aan dikten en stijlen die perfect passen in het merk dat we aan het bouwen waren.

SafeSpace typography SafeSpace typography
SafeSpace Store
SafeSpace Store

Website
Ready for liftoff

Het doel van de SafeSpace-website is om onze klanten te laten weten wat we te bieden hebben en het is de plek waar ze de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Op de homepage ontmoet je het merk en leggen we uit waarom SafeSpace de go-to zou moeten zijn als huisbeveiligingssysteem. Enter Your SafeSpace is het thema van de website.

SafeSpace Website Homepage

SafeSpace Store
We hebben werkende prototypes gemaakt voor 6 verschillende SafeSpace-producten, waaronder een bewegingssensor, deurbel, beveiligingscamera en hittesensor. We introduceren en leggen deze producten uit in de online SafeSpace Store. Elk prototype heeft zijn eigen productpagina met wat meer details en specificaties.

SafeSpace Motion
SafeSpace Pro

Desktop app
Take control

Om de SafeSpace-hardwareproducten te besturen, hadden we een softwareoplossing nodig. We hebben applicaties gebouwd voor Windows en iOS. Beiden waren in staat om verbinding te maken met elk SafeSpace-product en de commands te runnen die nodig zijn om de producten te besturen en in te stellen.

SafeSpace Desktop Controller
Voor de Windows applicatie hebben we een dashboard ontworpen met de meest relevante informatie en controls. In de zijbalk helemaal links van de app kun je voor elk specifiek product naar de juiste bedieningselementen gaan.

SafeSpace Desktop Controller

iOS app
Security on the go

Om het systeem compleet te maken hebben we een SafeSpace-app voor iOS ontworpen en gebouwd. Deze heeft dezelfde functionaliteit als de desktop-app, maar dit keer ontworpen om in het kleinere scherm in je broekzak te passen en is het gebouwd met andere technologieรซn die specifiek zijn voor de iPhone.

Voor deze app was het belangrijk om dingen herkenbaar te houden voor onze gebruikers, dus de iPhone-app ziet er grotendeels hetzelfde uit als de desktop-app, maar de bedienings- en navigatie-elementen zijn verplaatst naar plekken waar ze verwacht worden door onze klanten.

SafeSpace for iOS
SafeSpace for iOS
SafeSpace logo
SafeSpace website
SafeSpace iOS notifications
SafeSpace Desktop app
SafeSpace iOS app
SafeSpace book
SafeSpace switches
SafeSpace business cards
SafeSpace responsive website

Mission accomplished!