back to top

MRR Drones

Redefining autonomous flight

Scroll verder

Challenge
A hub for autonomous drones

MRR Drones is een studenten startup die streeft naar een toekomst waarbij drones, net zoals sommige auto's tegenwoordig, volledig autonoom kunnen vliegen en missies kunnen uitvoeren. Een onderdeel van deze uitdaging is het realiseren van een dashboard applicatie waarbij de gebruiker van een drone een route kan plannen om de drone op pad te sturen. De drone moet vervolgens de route volgen en de gebruiker op de hoogte houden van de status van de drone.

WEBSITE:   multirotorresearch.com

MRR Drones

MRR Drones
Dashboard

Het doel van het dashboard was om gebruikers inzicht te geven in de status van de drones en gebruikers controle te geven over hoe, wanneer en hoe ver de drone zal vliegen. Die twee gebruikerscases werden gecombineerd tot een overzichtelijke lay-out die het gemakkelijk maakt om snel relevante informatie te verzamelen en de vluchten van de drones indien nodig te besturen.

De Dashboard applicatie is gebouwd in React en maakt via websockets verbinding met de backend. De backend is gebouwd in Node.js en maakt gebruik van een MongoDB database. De backend is opgezet met een microservice architectuur en maakt gebruik van Docker containers om de verschillende services te scheiden.

MRR Drones MRR Drones MRR Drones MRR Drones MRR Drones

Strijp-T Hotspots

Volgende case   →