back to top

IKAI

Branding voor een rockacademiestudent

Scroll verder

Challenge
A striking artist identity

Tijdens het eerste jaar van mijn studie ICT & Media Design maakte ik samen met 4 andere klasgenoten een complete branding voor een rockacademiestudent. IKAI is een hiphop- en R'n'B-artiest en wenst een branding die zijn fans een chille en ontspannen sfeer geeft. In deze case reis je mee door 4 design sprints waarin we een unieke branding voor IKAI creëerden.

IKAI brand book

CLIENT:   IKAI
WEBSITE:   s.jordyarntz.nl/ikai

IKAI logo

Branding
Hitting the right chord

Door richtlijnen te maken voor de branding van IKAI, hebben we de belangrijkste ontwerpprincipes vastgelegd die we kunnen gebruiken in verdere mediaproducten zoals de website en fotografie.

Kleuren
Om te beginnen was het belangrijk om een kleurenpalet te creëren dat past bij de wensen van onze opdrachtgever. Om de chill en relaxte vibe aan te houden gecombineerd met een retro touch, hebben we dit kleurenpalet bedacht.

IKAI color palette

Branding Guidelines
Na het samenstellen van het kleurenpalet, het vinden van de juiste lettertypen, het maken van enkele components en het schrijven van een tone of voice hebben we alles samengevoegd in een brand book. Dit document vormt de basis van alle andere mediaproducten die we voor IKAI maken en is een geweldige plek voor eventuele partners die met hem gaan samenwerken.

IKAI branding guidelines

Volledig brand book   →

Sorry, de demo is niet beschikbaar in jouw browser.

Website
A place to express

Door gebruik te maken van hoogwaardige, in stijl bewerkte afbeeldingen en een korte maar krachtige tekst, geeft de website van IKAI de bezoeker een goede indruk van wie hij is.

Homepagina

Om de bezoekers welkom te heten en ze kennis te laten maken met IKAI, hebben we de homepage voornamelijk gevuld met visuele content zoals afbeeldingen.

IKAI website homepage

Responsive

Veel bezoekers van de website kijken op mobiele apparaten, dus het was belangrijk om alles responsive te maken. Daarom hebben we de navigatiebalk bovenaan de desktopinterface vervangen door een uitbreidbaar hamburger menu.

IKAI website responsive

Bezoek de website   →

IKAI website

Photography
Shots with feelings

We vonden het belangrijk om eigen beeldmateriaal te maken, zodat we alles naar onze wensen en die van onze klant kunnen aanpassen. Dus gingen we een dag op pad om foto's te maken in Maastricht.

Om alles een beetje consistent te houden, hebben we een thema aangehouden dat op elke foto terugkomt. De vloeiende lijn zorgt voor een gevoel van diepte in de foto's, terwijl het ook de grens tussen kleur en monotoon aangeeft. We hebben deze foto's gebruikt in alle andere mediaproducten voor IKAI zoals de website, het brand book en social media.

IKAI Photography

Merchandise
A fresh look

Veel artiesten hebben hun eigen merchandise-lijn. We zijn de uitdaging aangegaan om een eenvoudige maar unieke lijn van een basic hoodie, T-shirt en pet te creëren. Elk product wordt aangeboden in een aantal kleuren die natuurlijk zorgvuldig zijn gekozen uit de eerder opgezette branding.

Op de website van IKAI hebben we een Store pagina gemaakt waar je deze merchandise artikelen kunt kopen. Nouja, je kunt ze niet echt kopen, maar de beleving is er.

Bezoek de IKAI Store pagina   →

IKAI Merchandise Hoodie White
IKAI Merchandise Hoodie Myrtle Green
IKAI Merchandise Hoodie Red
IKAI Merchandise Tee Slideshow 1
IKAI Merchandise Tee Slideshow 2
IKAI Merchandise Cap Black
IKAI Merchandise Cap Myrtle Green
IKAI Merchandise Cap Pearl Aqua
IKAI overview

It's a wrap!