back to top

Falcon Electric Aviation

Een nieuwe website voor een ambitieus studententeam

Scroll verder

Challenge
Building electric aviation

Falcon Electric Aviation is een studententeam van de Technische Universiteit in Eindhoven. "Electric powertrains for existing planes", dat is het doel. Met een Cessna 150-vliegtuig zijn zij bezig met het ontwikkelen van een ombouw pakket. Hiermee willen ze vliegscholen in staat stellen om piloten duurzaam op te leiden tegen 5% van de operationele kosten. Dit is omgerekend een besparing van maar liefs € 80.000.000.

Ik heb in samenwerking met een medestudent gewerkt aan de nieuwe website voor Falcon Electric Aviation die beter past in hun visie en die gericht is op de toekomst. In deze case neem ik je mee in het hele proces, dus riemen vast!


CLIENT:   Falcon Electric Aviation
WEBSITE:   falconea.nl

Falcon X Fontys Delta

The website
Bringing ideas to life

Namens het Delta Excellence programma van mijn studie ben ik gevraagd om een gloednieuwe website te bouwen voor Falcon Electric Aviation. Op deze website moeten bezoekers kunnen lezen wat de visie is van het studententeam en door middel van news posts op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen in het project.

Naast het design en het development van de nieuwe website wenste het team een content management system waarmee zij in de toekomst zelf nieuw materiaal kunnen aanleveren voor de website, zonder hulp van een webdesigner. De studenten van Falcon Electric Aviation kunnen nu zelf de teksten en afbeeldingen op hun eigen site aanpassen. Ook kunnen ze heel eenvoudig nieuwsberichten, teamleden en logo's van nieuwe partners toevoegen.

Website Falcon homepage
Cessna 150
Mobile
Responsive

Photography
Capturing the future

Om de nieuwe website van Falcon Electric Aviation van mooie beelden te voorzien zijn we uitgenodigd op Kempen Airport om foto's en video's te schieten van de Cessna 150.

Cessna 150
Cessna 150
Cessna 150
Cessna 150
Cessna 150
Cessna 150

The result
A successful new online identity
Bezoek de website   →

Ready for takeoff!