back to top

WorkStand

Productief werken Γ©n gezond blijven.

Scroll verder

Challenge
Gamification all the things

Voor een opdracht uit mijn ICT & Media Design studie heb ik een prototype van een app gemaakt genaamd WorkStand. Deze opdracht viel in het thema Gamification. Een korte toelichting:

β€œBij Gamification lever je een (prototype van een) game in. Je laat zien dat je een media designer in opleiding bent, dus je game is een op één of andere wijze een minimal playable product. Je kiest zelf hoe en wat. Je kunt elk soort game kiezen en dat hoeft niet per se ICT-gerelateerd te zijn.”

Mijn uitwerking
Ik ben op zoek gegaan naar de achtergrond van Gamification. Toen ontdekte ik dat veel grote bedrijven een vorm van beloningen in hun product hebben verstopt. Het beste voorbeeld wat ik kon vinden was de app van Starbucks. Elke keer als je met je telefoon een koffie koopt bij Starbucks krijg je punten. En bij een bepaald aantal punten krijg je een gratis koffie of korting.

Hier viel mij meteen iets op: Starbucks doet helemaal niets met gaming of spellen, ze zijn een koffiebedrijf. Toch hebben ze een groot spelelement in hun app gedaan. Dit gaf mij het idee om voor deze opdracht geen game te maken β€” zoals naar mijn verwachting de meeste studenten zouden doen β€” maar een (vrij serieuze) app met daarin een vorm van Gamification.


PROTOTYPE:   jordyarntz.com/workstand/prototype

WorkStand

Concept
Productive and healthy

Mijn idee is om een app te maken die je eraan herinnert dat je regelmatig even wegkijkt van je beeldscherm en niet de hele dag blijft zitten op je stoel. Slecht voor je ogen, slecht voor gezondheid. Maar natuurlijk moeten wij als ICT’er daar wel wat voor terugkrijgen. De ICT student houdt van XP en level up gaan, de ICT krijgt XP en gaat level up! Dat is de gedachte achter mijn idee, WorkStand. Ik ben in Adobe XD aan de slag gegaan om een prototype te maken van een app die je eraan herinnert regelmatig op te staan, je in ruil daarvoor punten te geven waar je uiteindelijk beloningen mee kunt claimen. Win-win!

Bekijk Prototype   →

WorkStand app Welcome screen
WorkStand app Home screen
WorkStand app Level Up screen
WorkStand app Refill screen

Good job!

Falcon Electric Aviation

Volgende case   →