back to top

UInspire

Je dagelijkse dosis design inspiratie.

Scroll verder

Challenge
The right dose of design inspiration

UInspire is een Instagram-profiel dat ik run en waar je geïnspireerd raakt met wekelijkse ontwerpen van onze community. In 2017 kreeg ik een idee om samen met een paar andere creatieve vrienden een Instagram profiel te starten waar we inspiratie kunnen aanbieden voor onszelf en andere designers. Er waren op dat moment al een aantal andere profielen die iets soortgelijks deden, maar van de meesten was er niet echt een 'totaalpakket'. Na een paar maanden aan voorbereiding zijn we in oktober van dat jaar begonnen met het uploaden van ontwerpen, UInspire kwam tot leven.

UInspire Post

WEBSITE:   instagram.com/uinspire.design
CREDITS:   Robin van Wijlick, Jos Bakker

UInspire Posts

The concept
Swipe through everything

Op het Instagram profiel @uinspire.design uploaden we 4 keer per week een nieuwe post, dat is meestal een design dat we opgestuurd hebben gekregen via Submit, een online formulier waar onze volgers hun werk kunnen delen. Het doel van het profiel is dat wijzelf maar vooral onze volgers geïnspireerd raken en zelf aan de slag gaan om hun design skills te verbeteren en te ontwikkelen.

Het is en blijft een geweldig gevoel om steeds weer complimenten en werk ingestuurd te krijgen van onze volgers. Het profiel groeit snel en we doen ook hard ons best om dit proces voort te zetten. Erg belangrijk bij het onderhouden van een Instagram profiel is de interactie met je volgers, dit is ook één van onze sterke punten. We besteden veel aandacht aan het beantwoorden van reacties of berichten, en we proberen er altijd voor te zorgen dat onze volgers kwaliteit in hun Instagram feed te zien krijgen.

UInspire Posts

Er is meer...
Naast het uploaden van ontwerpen doen we ook nog een aantal andere dingen op @uinspire.design. Een voorbeeld is de Ranking. We houden maandelijks een soort puntensysteem bij dat mensen moet motiveren meer werk in te sturen, de designers met de meeste punten krijgen een extra shout-out op het profiel. Ook organiseren we soms Challenges of Contests. Dit is een korte wedstrijd waarbij je bijvoorbeeld een Dribbble invite kunt winnen.

Volg UInspire op Instagram   →

UInspire logo
UInspire Instagram profile
UInspire Instagram profile
UInspire logo's
UInspire Posts
UInspire Gold Series

Get inspired!

Trip Planner

Volgende case   →