back to top

Schoolings.

Jouw nieuwe persoonlijke schoolassistent.

Scroll verder

Challenge
Your helping hand at school.

Schoolings is een app die ik heb gemaakt met een paar klasgenoten die je helpt bij het ordenen van je aantekeningen en huiswerk. In 2019 kreeg ik voor het vak informatica de opdracht een website en app te maken over een zelfbedacht concept. Samen met twee vrienden heb ik een fictieve app gemaakt waar leerlingen van de middelbare school hun huiswerk en aantekeningen kunnen organiseren.

SafeSpace logo

De opdracht die we kregen van het vak informatica was vrij simpel: bedenk een concept en werk dit uit met behulp van een website en/of app. Samen met twee klasgenoten ben ik aan de slag gegaan met het maken van een app waar leerlingen hun huiswerk en aantekeningen kunnen opslaan en met elkaar kunnen delen.

We kregen erg veel vrijheid in de uitwerking van de opdracht, dat was voor ons erg gunstig zodat we al onze creatieve ideeΓ«n konden gaan uitwerken. Naast de app hebben we ook een website gemaakt.WEBSITE:   s.jordyarntz.nl/schoolingsWEBSITE:   s.jordyarntz.nl/schoolings/app

Schoolings Apple Watch

Brand Identity
The playful look

Nadat we een naam hadden en wisten wat we wilden gaan maken gingen we al vrij snel over tot actie. Ik ging aan de slag om een huisstijl te ontwerpen en de anderen uit het Schoolings team gingen onder andere werken aan een trailer video. Gezien onze doelgroep, leerlingen van de middelbare school, vond ik het toepasselijk om erg veel met kleur te werken. Zo komt de app vriendelijk en speels over. Later hebben we deze kleuren toegewezen aan bepaalde secties en bijvoorbeeld vakken in de app.

SafeSpace Branding
Schoolings Branding
Schoolings Design

Design Sprint
Crafting your next friend

Tijd om te gaan ontwerpen! We gingen aan de slag met het user experience en user interface design van Schoolings. Zowel van de website als van de app. Belangrijk in dit proces was dat alles met de huisstijl overeenkomt zodat er een mooi, strak en vooral samenhangend eindresultaat uitkomt. Dit hebben we voor elkaar gekregen door zogenoemde components steeds opnieuw her te gebruiken, zoals knoppen, titels en andere onderdelen die meer dan één keer voorkomen in de app.

SafeSpace app

Visit Schoolings website   →

Schoolings website

Schoolings website
Schoolings app

Coding. Coding.
Schooler coming to life

Alle ontwerpen zijn klaar, alle tools zijn gereed, tijd om te gaan programmeren. We zijn aan de slag gegaan alle ontwerpen van de app en van de website om te gaan zetten in code zodat het echt gaat werken. Gelukkig heeft de Handoff functie van ons ontwerpprogramma goed geholpen om de belangrijkste dingen geprogrammeerd te krijgen. Maar voor sommige ingewikkeldere functies was het nog wel even zoeken en puzzelen. Dat maakt het voor mij juist leuk omdat je daarvan weer nieuwe dingen kan leren.

Na een aantal weken hard werken hadden we de app en de website klaar en konden ze online gezet worden!

Schoolings components
Schoolings wallpaper
Schoolings app

Promo video
The final test

We zijn er bijna, de app en website zijn klaar, nu alleen nog een mooie promotievideo. In deze video moeten de belangrijkste functies toegelicht worden en worden getoond hoe deze eruit zien. Ieder frame uit de video is precies gemaakt op de spectaculaire muziek die je hoort. Zet het volume dus maar wat hoger en klik hieronder om de Schoolings Promofilm te bekijken via YouTube!

Bekijk Schoolings Promo.   →

Schoolings video. Klik om te bekijken.
Schoolings icon
Schoolings icon
Schoolings Watch
Schoolings app
Schoolings Notes.
Schoolings Assistant.

Graduate with ease!