UInspire

In 2017 kreeg ik een idee om samen met een paar andere creatieve vrienden een Instagram profiel te starten waar we inspiratie kunnen aanbieden voor onszelf en andere designers. Er waren op dat moment al een aantal andere profielen die iets soortgelijks deden, maar van de meesten was er niet echt een 'totaalpakket'. Na een paar maanden aan voorbereiding zijn we in oktober van dat jaar begonnen met het uploaden van ontwerpen, UInspire was het leven in geblazen.

Wat we doen...

Op het Instagram profiel @uinspire.design uploaden we 4 keer per week een nieuwe post, dat is meestal een design dat we opgestuurd hebben gekregen via Submit, een online formulier waar onze volgers hun werk kunnen delen. Het doel van het profiel is dat wijzelf maar vooral onze volgers geïnspireerd raken en zelf aan de slag gaan om hun design skills te verbeteren en te ontwikkelen.

Instagram profiel

Het is en blijft een geweldig gevoel om steeds weer complimenten en werk ingestuurd te krijgen van onze volgers. Het profiel groeit snel en we doen ook hard ons best om dit proces voort te zetten. Erg belangrijk bij het onderhouden van een Instagram profiel is de interactie met je volgers, dit is ook één van onze sterke punten. We besteden veel aandacht aan het beantwoorden van reacties of berichten, en we proberen er altijd voor te zorgen dat onze volgers kwaliteit in hun Instagram feed te zien krijgen.

Branding

Maar we doen meer...

Naast het uploaden van ontwerpen doen we ook nog een aantal andere dingen op @uinspire.design. Een voorbeeld is de Ranking. We houden maandelijks een soort puntensysteem bij dat mensen moet motiveren meer werk in te sturen, de designers met de meeste punten krijgen een extra shout-out op het profiel. Ook organiseren we soms Challenges of Contests. Dit is een korte wedstrijd waarbij je bijvoorbeeld een Dribbble invite kunt winnen.

Ook bieden we iedere maand een aantal motiverende Quotes aan in de Instagram Stories. En als we een keer een handige resource hebben gevonden zoals een gratis icon pack, UI Kit, kleurenpalette, lettertype, etc. lichten we die ook hierin uit. Zo bieden we inspiratie, motivatie, en handige hulpmiddelen aan op één Instagram profiel, @uinspire.design.

volgers op dit moment

Instagram GIF

Ik zou het fantastisch vinden als je ook eens een kijkje neemt op mijn Instagram profiel, @uinspire.design. Daarnaast heb ik zelf een webpagina gemaakt waar je live het aantal volgers van ons profiel kunt zien, dit noemen we UInspire Live.